Tyck till

Stäng

Hoppsan! Din webbläsare stöder inte Java-script, eller har det blockerat. Därför kan du inte fylla i det här formuläret.  Kontakta Kalmar kommuns kontaktcenter så får du hjälp.

Kontaktcenter
Stadshuset, Östra Sjögatan 18
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 00 47
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Demokrati
  3. Politik och påverkan
  4. Ungdomsdemokrati

Ungdomsombud

Ungdomsombudets uppgift är att fungera som en länk ut till unga i Kalmar kommun. Ungdomsombudet samordnar och stödjer barnpaneler i kommunen och arbetar även med ungdomsforum och ungdomsinitiativ.

Kalmars ungdomsombud har funnits sedan 1997 och arbetar för att stärka barn- och ungdomars inflytande i samhället. Ungdomsombudet bevakar barnrättighetsutredningen som föreslår att Barnkonventionen bör omsättas till lag i Sverige, att lyfta fram vad barn och unga tycker är viktigt i Kalmar kommun till beslutsfattare samt stödja kommunens förvaltningar och bolag med att integrera ett ungdomsperspektiv i sin verksamhet.

 

Kontakta mig

Jag vill veta vad du tycker!

Ungdomsombudet arbetar med Barnkonventionen, ungdomspolitik och ungas inflytande. Jag kommer gärna till er och berättar om t.ex. Barnkonventionen och Ungdomspolitiken och vad de innebär för barn, ungdomar och vuxna och vilka rättigheter barn och unga har. . Vill du träffa politiker för att diskutera något som är viktigt för dig och dina kompisar? Hör av dig till mig, jag hjälper dig!


Du kan även berätta för mig vad du tycker är viktigt att vuxna vet om barn och ungas vardag. För att ta del av hur Sverige kommer att jobba med ungdomsfrågor under 2010 och de närmaste åren klicka på länken "Regeringens strategi" under "Mer information" .


Har du en idé men inga pengar? Ungdomsombudet arbetar även med att stötta unga att förverkliga sina projektidéer. Är du mellan 13 och 25 år och vill göra något för andra ungdomar i Kalmar? Då kan vi hjälpa dig! Kontakta mig, Sophia Sundlin för mer information eller för att lämna in en ansökan. I länklistan till höger finns kontaktuppgifter samt ansökningsmallen till KLIRR.

Kontakta Ungdomsombudet för att föra fram just dina åsikter om hur det är att vara ung i Kalmar!

Ungdomsrådet. Vill du engagera dig och påverka något i Kalmar? Kontakta gärna vårt ungdomsråd för mer information! Vi finns på Facebook, sök efter Kalmar Ungdomsråd.

Sidan granskad 2017-02-03

Sophia Sundlin

Ungdomsombud
Kultur- och fritidsförvaltningen
Tel: 0480-45 01 67
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.