Tyck till

Stäng

Hoppsan! Din webbläsare stöder inte Java-script, eller har det blockerat. Därför kan du inte fylla i det här formuläret.  Kontakta Kalmar kommuns kontaktcenter så får du hjälp.

Kontaktcenter
Stadshuset, Östra Sjögatan 18
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 00 47
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Här är du:

 1. www.kalmar.se
 2. Flytta hit

Välkommen till Alla Tiders Kalmar

Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. På Kalmars evenemangsarenor är det alltid någonting på gång. 

Att bo här innebär på många sätt ett annat liv, än att bo i någon av våra storstäder. Avstånden är små och du hinner med mer av livets goda. Var du än är har du alltid nära till havet och naturen. Öland, solens och vindarnas ö, ligger inte heller långt borta.

Nya bostäder i alla former planeras och byggs runt om i kommunen. Oavsett om du väljer att bo på centrala Kvarnholmen, i något av bostadsområdena en bit från centrum eller i lantlig idyll med närhet till stan, är det aldrig långt till den service du behöver. I Kalmar pågår också större projekt som kommer att vidga vår stadskärna och stärka stadens fantastiska läge vid havet. 

Linnéuniversitetet, som finns i både Kalmar och Växjö, är ett modernt och internationellt universitet - ett av Svergies nyaste lärosäten. 

Hela 90 procent av Kalmarborna säger att de kan rekommendera andra att flytta hit. Välkommen du med!

Nyheter

 • Barnens monument vid Bergagården invigt

  Förskolan Trollets 5-åringar har under snart två års tid arbetat med ett projekt i och med nybyggnationen av Bergagården. Tillsammans med byggare och fastighetsägare har man skapat ett kärleksmonument som ska pryda den nya gården.

 • Fortsatt utbyggnad av bredband i Kalmar kommun

  I samarbete med Telia fortsätter Kalmar kommun arbetet med att förstärka den fasta infrastrukturen med supersnabbt bredband i hela Kalmar.

 • Kalmars nyaste förskola är invigd!

  Onsdagen den 14/9 invigdes Kalmars nyaste förskola, förskolan Lindö. Förskolans barn klippte bandet och fick hjälp av barn- och ungdomsnämndens ordförande Lasse Johansson. Duran och Mollan underhöll och förskolechef Ann Ståhlberg bjöd, tillsammans med sin

 • Klart: eHälsomyndigheten till Kalmar

  Nu är det klart. Ett intensivt regionalt arbete för att eHälsomyndigheten ska etableras i Kalmar fick idag ett glädjande besked av regeringen.

 • Nya möjligheter vid universitetets flytt och dags för ny simhall

  I samband med Linnéuniversitetets flytt skapas nya möjligheter för kommunen. Nya skolor, lokaler för kultur och ny simhall planeras.

Evenemang

Fler evenemang

Sidan granskad 2017-05-15

Monica Björkegren-Ohlson

Inflyttarlots
Kommunledningskontoret
Östra Sjögatan 16
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 64
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.