Kalmar Teater

Fasadbild Kalmar teater

Kalmar Teater är helt säkert en av Sveriges vackraste teatrar. Ritad av arkitekt Bror Carl Malmberg och invigd 1863 är den ett mästerverk helt i tidens anda.

Salongens ursprungliga elegans lever kvar tack vare en grundläggande renovering och restaurering 1987 och många gästande sällskap har uttryckt sin hänförelse över det lilla mästerverket.

Genom tidens gång har teatern fått uppleva och utstå det mesta man kan tänka sig. Teatern har fungerat som Kalmars stora nöjescentra och inhyst hotell, danssalong, biograf och till och med cirkus när det begav sig! Idag släpps inga hästar in i salongen, men desto fler spännande teatersällskap och andra artister. Kalmar Teater drivs som en gästspelsscen och kan därför erbjuda såväl lokala och regionala som nationella arrangemang. 

Interiörbild från Kalmar teater

I samband med teaterföreställningar och livesändningar finns möjlighet att förboka mat, fika och dryck som intas i den anrika miljön på Teatervallen – se Kalmar Teaterförenings hemsida.

Sidan granskad 2017-02-16

Kalmar Teater

Jörgen Astner, Teaterintendent
Kultur- och Fritidsförvaltningen
Larmtorget 1, Box 610
391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 06 29
Fax: 0480-45 06 24
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.