Kalmar – en riktigt bra studentstad!

Kalmar är en universitetsstad. Det blev vi när Linnéuniversitetet bildades 2010. Men en studentstad har vi varit mycket längre än så. Ungefär var tionde Kalmarbo är en student. Du är alltså i gott sällskap!

Studenter i Kalmar brukar säga att det är en ”stor liten stad” och det är precis så det är. I Kalmar är det nära till det mesta och det funkar utmärkt att ta sig runt till fots och på cykel. Samtidigt är staden stor nog att kunna erbjuda en kul fritid vid sidan av studierna.

I Kalmar ligger universitetsbyggnaderna mitt i staden och det tror vi är en fördel för både studenterna och staden som blir full av liv året om. Kalmar är dessutom en av Sveriges mest restaurangtäta städer och på sommaren fylls staden av besökare från hela världen. Vi är faktiskt så bra att vi har blivit utnämnda till ”Årets sommarstad" fyra år i rad, från 2015 till 2018!

Några bra tips!

Här i Kalmar hittar du en hel hög med bra ställen, erbjudanden och mötesplatser för dig som student. För att du ska ha en aning om var du kan börja leta kommer en liten ”what-to-do”-lista här...

Evenemang

Sugen på en konsert, pjäs eller happening? Eller vill du se dig omkring i Kalmar eller på Öland? Kolla vår evenemangskalender för tips. Du kan också ladda ner appen "Kalmar Official" där du hittar evenemang, sevärdheter och annat värt att veta om Kalmar.

Vi hoppas att du får en fantastisk studietid och att du vill stanna kvar i Kalmar när du är klar med studierna.

Välkommen till Kalmar!