Ungdomskonferens i Wismar

aug
00:00 – 00:00 17 augusti – 19 augusti

Är du mellan 15–20 år och vill följa med till Wismar? I samband med Schwedenfest bjuder Wismar in 20 ungdomar från Kalmar till en ungdomskonferens i Wismar 17-19 augusti.

Tid:

17-19 augusti (lördag-måndag)

Plats:

Wismar

Arrangör:

Deutsche Kinderhilfswerke, Stadtjugendring, ungdomsparlamentet och Wismar stad

Kalmars vänort Wismar har ett ungdomsparlament och nu vill vi få igång ett ungdomsutbyte städerna emellan. Wismar arrangerar en ungdomskonferens i samband med Schwedenfest i sommar och Kalmar har fått en inbjudan för 20 ungdomar samt två vuxna till konferensen.

Om konferensen

Konferensen hålls på engelska och har fokus på ungdomars rättigheter och demokratifrågor, med koppling till jämlik utbildning, hälsa och miljö samt sociala aspekter av ungdomars liv. Den innehåller föreläsningar, workshops och sociala aktiviteter. Arrangerar gör olika barnrättsorganisationer tillsammans med ungdomsparlamentet och Wismar stad.

Om resan

Boendet ordnas av Wismar. Resan dit sker med buss som anordnas av Kalmar kommun. Resa och boende är kostnadsfria. Vi åker fredag 16 augusti och är framme i Wismar på kvällen. Vi lämnar Wismar lunchtid måndag 19 augusti och är hemma igen sent på kvällen, lagom till skolstarten.

Vill du följa med till Wismar?

För att kunna följa med behöver du vara 15–20 år, ha ett intresse för frågorna på konferensen samt bo alternativt gå i skolan i Kalmar kommun. Om fler än 20 ungdomar visar intresse görs ett urval, så att det blir en bra grupp i förhållande till kön, ålder, eventuell partitillhörighet med mera.