Speciallärare/specialpedagog särskild undervisningsgrupp Kalmar kommun

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Som speciallärare/specialpedagog i kommungemensam särskild undervisningsgrupp (KSU) ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av undervisningen. I uppdraget ingår en tät kontakt med vårdnadshavare och andra samarbetspartner för att möta eleven individuella behov. I arbetet har du tillgång till arbetslag och elevhälsa på skolan. Som stöd i uppdraget ingår kontinuerlig handledning av central elevhälsa. I uppstarten ges all personal en basutbildning och därefter ges kontinuerligt kompetensutveckling anpassad efter gruppernas behov. Det sker kontinuerlig samverkan mellan de kommungemensamma särskilda undervisningsgrupperna för att ständigt utveckla arbetet.

Din profil

Vi söker dig som är examinerad speciallärare/specialpedagog med ämnesbehörighet i något eller några av ämnena ma, en, sv, so och no åk 4-9. Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du tar ansvar för uppgifter och kan organisera och prioritera dessa. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du kan och vill arbeta tillsammans med andra människor och ser lagarbete som en självklarhet. Som medarbetare tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har förmågan att se verksamheten och eleven ur ett helhetsperspektiv. Innan tillträde skall utdrag ur belastningsregistret inlämnas.

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss! Då värderar du förmodligen, precis som vi, ett jobb som är viktigt på riktigt. Här på Kalmar kommun arbetar vi tillsammans för att hela tiden göra Kalmar ännu bättre - för alla som lever sina liv här, driver företag eller besöker vår fina kommun. Utbildningsförvaltningens verksamheter har utvecklats starkt under de senaste tio åren, med ökande resultat för eleverna, höga värden när det gäller nöjdhet och trygghet, och inte minst en av Sveriges högsta lärarbehörigheter. Vi vill fånga alla barns och elevers lust att lära samt uppmuntra varje individ att vilja utvecklas. Smedbyskolan erbjuder undervisning i fritidshem och skola årskurs F-9. All personal på Smedbyskolan har i uppdrag att arbeta för att varje elev känner sig sedd som individ och inkluderad i en grupp. Vi har en samsyn i skolan kring hur god undervisning genomförs, och alla lärare arbetar utifrån en språkutvecklande och språkstödjande pedagogik. Vi lägger stor vikt vid läsinlärning och läsutveckling för att ge eleverna olika strategier att erövra kunskaper med stigande ålder. Om en elev behöver mer stöd än vad hemskolan kan erbjuda finns kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper med särskild kompetens. De särskilda undervisningsgrupperna är placerade på grundskolor i kommunen. I höst startar ytterligare en grupp, placerad på Smedbyskolan Välkommen till oss!

Anställningen

Omfattning Heltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Antal tjänster 1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum 2024-06-11
Referensnummer C194567

Kontakt

Lena Thor
Interimrektor
010-352 60 38
Charles Lundholm
Biträdande rektor
010-3525926

Fackliga företrädare

Helena Adolfsson
Lärare

Övrig information

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.