Vill du bli mentor för nyanlända?

För att göra det lättare för nyanlända och andra migranter att bekanta sig med svensk kultur och vardag har Röda Korset och Kalmar kommun tillsammans startat en integrationsverksamhet som heter Mentor till Mentor.

Vad gör en mentor?

Ni träffas på fritiden och lär känna varandra. Som mentor bestämmer du hur mycket tid du kan eller vill avsätta för mentoruppdraget. Vad ni gör tillsammans baserar sig på era gemensamma intressen.

Du som vill bli mentor erbjuds möjlighet till socialt samhällsengagemang, erfarenhetsutbyte med andra kulturer, utbildning, handledning och nätverk.

Vem som kan bli mentor

Alla kan bli mentor. Familjer med eller utan barn, ensamboende, vuxna eller ett kompisgäng. Kort sagt alla som vill ta med en nyanländ person eller familj i sin vardag.

Så blir du mentor

Du kontaktar Röda Korset i Kalmar som vid valet av person eller familj bland annat utgår från gemensamma intressen. Röda Korset hjälper till att ordna första träffen. På träffen får ni tillfälle att byta kontaktuppgifter och eventuellt komma överens om nästa träff och planera fritt vad ni vill göra tillsammans.

Fler sidor inom invandring och integration

Arbete för nyanlända

Möjligheter för dig som nyanländ att komma in det svenska arbetslivet

Flyktingmottagning

Hjälp till dig som är nyanländ flykting

Integra

Syftet med Integra är att utveckla integrationsarbetet i Kalmar kommun genom att erbjuda samordnade insatser

SFI, Svenska för invandrare

Du som är invandrare och folkbokförd i Kalmar kommun har rätt till SFI-undervisning

Så arbetar vi med integration

Ett framgångsrikt integrationsarbete är ett av de viktigaste målen för att säkra framtida arbetskraftsbehov, tillvä...

Vilket stöd kan jag få?

Vi hjälper dig som flykting i olika frågor som berör bostad, skola och samhälle.

Senast uppdaterad: 26 maj 2018
Publicerad: 20 april 2017