Ställplatser i Kalmar

Husbil som står parkerad med utsikt över havet

Tänk på brandsäkerheten

Av brandskyddsskäl måste du som parkerar en husbil se till att det är 4 meter mellan varje husbilsekipage. Vi har justerat uppställningsplatserna till att vara 7 meter breda för att klara detta avstånd men det är ditt eget ansvar att parkera rätt.

Ställplatser för husbilar i Kalmar kommun:

  • Ölandskajen: Tretton platser året runt. (för närvarande på grund av ombyggnation har vi endast 12 platser) Här finns möjlighet att ansluta el. Kostnad 270 kronor, inklusive el/dygn. Sophantering och duschmöjligheter finns i gästhamnens anläggning. Det finns för närvarande ingen möjlighet för tömning av latriner.
  • Elevatorkajen: Sex platser. Gäller endast 1 maj till 30 september. Samma taxa och tider som övrig parkering, avgift betalas i P-automat. Det finns för närvarande ingen möjlighet för tömning av latriner.
  • Svinöparkeringen: Cirka 20 platser. Toalett och sopkärl. Här finns färskt vatten och tömningsstation för latrin och gråvatten (stängt under vintersäsongen). OBS! Max tid för uppställning är 18 timmar. Serviceavgift betalas i automat.

Kalmar Dämme rastplats har en tömningsstation för latrin och gråvatten för husbilar. Där kan du även fylla på dricksvatten (stängt under vintersäsongen).

Stensö camping har en husbilsparkering: Varierande pris beroende på tillfälle. Nybyggt servicecenter för tömning av latrin, påfyllning av vatten och med möjlighet att fylla på eller tömma luft. Service: WC, dusch, kök och trådlöst internet ingår i avgiften. Tvättmaskin/torktumlare betalas med mynt.

Kalmar Camping, Rafshagsudden erbjuds husbilar att stå mellan kl 18.00 – 10.00 på samtliga campingtomter med eller utan el. I servicehuset finns det duschar samt flertalet toaletter, tömning för gråvatten samt latrin för både fast tank och kassett. I ett mindre servicehus finns tillgång till kök, diskrum samt tvättmaskin/torktumlare. Fritt WIFI.

Vita sands camping och stugor: Vita sand erbjuder ställplatser för husbilar med quick stop 18.00-10.00, du bokar vid ankomst. Här finns tillgång till toalett, dusch, vatten, tömning för latrin och gråvatten. Det finns också gratis Wifi runt receptionsbyggnaden. För el hänvisas till campingområdet i mån av plats, då gäller ej quick stop.

Koordinater

  1. Ölandskajen Latitud 56,6603, Longitud 16,3613
  2. Elevatorkajen Latitud 56,6636, Longitud 16,3706
  3. Svinö Latitud 56,6813, Longitud 16,3809
  4. Stensö camping Latitud 56,6503, Longitud 16,3271
  5. Vita sand Latitud 56.567499, Longitud 16.184921

Koordinatsystem WGS84

Fler sidor inom parkering

Parkering - besökare och pendlare

I Kalmar har vi olika parkeringsområden och parkeringszoner att ta hänsyn till när vi ska parkera.

Betala med app eller SMS

Betala parkeringsavgiften smidigt genom att ladda ner en app eller SMS-parkera

Boendeparkering

Boendeparkering finns för Kvarnholmen, Malmen, Norrgård, Bremerlyckan, Gamla stan och Ängö

Parkeringstillstånd för rörelsehindrade

Du som har betydande gångsvårigheter kan få ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad

24-timmarsregeln

24-timmars regeln innebär att du får stå parkerad på samma plats under ett dygn

Vanliga frågor om parkering

Här kan du hitta vanliga frågor om om parkering, parkeringsföreskrifter och kommunal parkeringsövervakning

Övriga länkar

Senast uppdaterad: 26 februari 2024
Publicerad: 15 maj 2017