Servicepunkter

Servicepunkter är en del av ett samarbete mellan landsbygdens butiker och Kalmar kommun. De fungerar som en bro mellan kommunen och landsbygden, vilket gör det möjligt för kommunen att vara mer närvarande där. Alla är välkomna till servicepunkterna - invånare, turister och andra besökare.

För invånarna fungerar servicepunkterna som en samlingsplats där de kan sköta sina ärenden och få hjälp med att hitta information om kommunala tjänster. För besökare erbjuder servicepunkterna informativt material om området och andra sevärdheter i kommunen

I dagsläget kan våra bemannade servicepunkter erbjuda dig följande tjänster:

Dator med skrivare

Har du behov av att låna en dator för att surfa på, göra exempelvis bankärenden eller skriva ut viktiga dokument så har du den möjligheten här.

Fritt WiFi

Om du har med dig egen dator, mobiltelefon eller surfplatta kan du koppla upp dig på det kostnadsfria wifi som finns tillgängligt.

Laddstationer

Om dina enheter börjar få slut på batteri så finns det även möjligheter att ladda din mobiltelefon eller surfplatta på en av punkternas laddningsstationer.

Turist- och samhällsinformation

Är du på genomresa och vill ha tips på saker att göra i kommunen så finns det uppdaterad turistinformation. Du som är boende i kommunen hittar även relevant samhällsinformation.

Fika och mikrovågsugn

Vill du ha en plats att sitta ner och äta din medhavda mat och ta en kopp kaffe eller te så finns den möjligheten här. Du kan även låna en mikrovågsugn om du vill värma din mat.

Ombud för servicetjänster

Vid våra bemannade servicepunkter finns även möjlighet att exempelvis hämta ut paket.

Bemannade servicepunkter är punkter belägna i anslutning till en butik med personal. För dessa är det obligatoriskt att erbjuda en mötesplats där du har möjlighet att fika och värma din mat. Därtill har de möjlighet att erbjuda fler tjänster. I dagsläget erbjuder alla våra bemannade servicepunkter samtliga tjänster.

Obemannade servicepunkter har ingen eller begränsad bemanning och har inga obligatoriska krav av vad de får erbjuda. Dock ska minst tre av tjänsterna erbjudas.